Friday, January 22, 2010

Ko Buat Pe Tu Sopi ??


Assalamualaikum kepada diriku and sape2 yang bace kalau ade yg bace la..

Sopi nape ko susah hati je?
Eh mane de susah hati pelah..

Ye ke, abih tu nape muke murung je?
Murung ke? takdelah..senyum je tak caya tgk ni :D

Loya buruk la sopi ni..dah tu kdg2 tgk macam pening je?
ooo tu bukan susah hati tu mmg pening pale pikir pasal design yang nak kene tunjuk kat supervisor

Susah ke design ni sopi?
Kalau ko pandai tak susah kot..tapi sapelah aku ni kan..

Pe yang susahnye..ko stuck ke?
Susah la..mmg stuck pun lagi2 kat part energy ni..rasenye kalau energy byk mcm sekarang ni boleh letup aku punye incinerator..

Woo..bahay tul ek kerje engineer?
Kerje engineer ni orang tak nampak sgt..sebab engineer ni main belakang2 je..yang orang nampak architech la..buruh sume dorg nmpk la..

Dah tu pe kerja engineer..?
Engineer ni pada pemahaman aku la kami ni initiate sesautu project..contoh nak process minyak..jadi kami kene design process tu dulu sebelum architech pak buruh sume buat..

Dah tau susah nape amek kos ni dulu?
Sebab dapat gi o/sea hehe..takdela memang minat..dari kecik2 waktu tadika lagi mmg cikgu ajar sopi besar nanti jadi engineer ye..

Merepek la sopi ni..?
Memang pun yang pegi percaya buat pe?

Orang tanye betul2 la..
Sebenarnye engineering ni best, sbb orang yang ambil kos ni memerlukan kreativity and bile kite tgk design kite berjaya dan dah dibangunkan itulah kepuasan yang paling bernilai..muingkin seorang guru puas hati kalau tgk anak murid berjaya macam tu gak dengan engineer.

ooo..sekarang ni pening lagi ke?
zzzzz...sekarang tgh tidor mane leh pening

Ooo kire ni tgh mimpi la ni?
ye lah kot haha..

Ok bye..lalalala...

Adegan sopi bercakap dgn diri sendiri..ni sume angkara design project ..gila-gila sopi  :D 


Wassalam

6 comments:

joegrimjow said...

bila gila camni
datang la umah main PES
xpon gaduh2
hehe
jemput2

Encik Penulis said...

salam..

ehehe..nta ni mcm betul2 terkesan dgn project nta..lwak pun ada, ana pun engineering gk, tp baru tahun 1, mungkin pasl tu xtertekan mcm nta..hee..

~salam perkenalan dari MAlaysia..

Kejernihanku said...

Joe : hehe..tau pun..sbb tu aku dtg umah ko..men pes best2..
Encik penulis: agak la terkesan..tp anta jgn terkesan pulak insyAllah ok je design ni..ana saje hyperbola skit..sbb ni cara ana nak borak dgn diri ana..and nak hilangkan tension..tp jgn takut..design ni takdelah teruk sgt..cume kite kene pastikan yang design kite kene ikut kreteria yang supervisor bagi..huhu..jgn lepas ni takut pulak bila nak baut design hehe..menarik tau design mcm ana bgtau kat atas,kepuasan seorang engineer bile die penat2 perah otak utk sebuah design and deisgn die diterima dan dibangunkan..itulah hasil yang baling membanggakan diri..inysAllah..bersusah2 dulu bersenang2 kemudian..go go go.. :)

iqbal said...

ye la saufi...

Kejernihanku said...

iye lah ibal..

thaaqhib said...

fizik rocks!