Monday, January 4, 2010

Terima Kasih Kepada Semua Yang Mendoakanku :)



Assalamualaikum Wbt



Bersyukur ke hadarat Illahi yang masih memberikanku nyawa untuk terus bernafas, meneruskan hidup untuk terus beribadah kepada Yang Maha Esa. 3 Januari 1988 tarikh keramat bagi pasangan Md Zaini dan Rashidah kerana pada hari tersebut lahirlan seorang mujahid yang akan mengubah sesuatu dalam kehidupan mereka atau mungkin akan mengubah dunia InsyAllah.


Kini aku telah berumur 22 tahun, makin dekat ku menghampiri mati, makin aku rasa diri aku mendekati Maha Pencipta, 22 tahun ? aku sendiri tidak sedar cepat sungguh masa berlalu. Betul-betul aku tidak sangka.. apa yang telah aku buat dalam kehidupan ku selama ini? Aku sendiri tidak tau..


Terima kasih kepada sahabat semua yang telah mendoakan aku (wish birthday) aku sungguh terharu..kepada sesiapa yang sudah terbaca status facebook aku, mesti kamu semua sudah mengerti apa yang aku sedang jalankan. “InsyAllah permulaan umur 22 tahun ni..setiap orang yang wish, 20 pence (RM 1) akan ku dermakan kepada tabung surau..lagi ramai wish lagi banyak aku dermakan pada surau,kuniatkan duit derma tu atas semua nama yang wish ku ..huhu..nak galakkan orang wish sambil beramal.. :)”


Pelbagai reaksi ku dapat selama satu hari ini, ada yang kata aku derma tak ikhlas, ada yang kate aku riak, ade plak yang kata aku ni terdesak mahukan wish besday. Tidak kurang juga yang memuji tindakan aku ini. Itu semua ku jadikan pengajaran dalam hidup ku ini. Aku mempunyai niat tersendiri kenapa aku buat begini.


Kepada sesiapa yang buruk sangka kepadaku, ku berikan sebab-sebab kenapa ku buat begini
1.       Aku ingin mencipta sesuatu yang menarik pada hari lahirku
2.       Aku berasa betul2 dihargai sebelum ini, jadi ku buat semua ini adalah untuk 
          menghargai orang yang wish aku
3.       Aku nak menggalakkan diri aku dan juga orang lain untuk sama-sama kita 
          ringankan tulang untuk menderma
4.       Aku akui memang aku suka kan wish, sebab tu aku buat mcm tu, tapi tahukan wish yang kamu semua berikan adalah satu doa bagiku,lagi banyak wish lagi banyak doa yang diberikan aku bersyukur.


Macam-macam wish yang telah diterima, ada yang lawak, ada yang kenekan, ada yang mendoakan, ada yang menulis puisi buatku (terharu) hehe..thanks ye..Timecih semua, aku doakan kepada semua yang wish aku itu semoga Allah mempermudahkan urusanmu dunia akhirat. I love all of you for the sake of Allah 
Di bawah ini adalah senarai nama yang telah mendoakan aku 
Maaf ye sekiranya ada yang tertinggal, sesungguhnya aku manusia biasa :




1.      Mak
2.      Ayah
3.      Izran Bin Kamal
4.      Pakdin
5.      Nazifu San
6.      Najah Sofia Zaini
7.      Mohd Azizee Hasan
8.      Azlin Aziz
9.      Mohd Firdaus Sudeerman
10.  Ahmad Zakwan Abd Rahman
11.  Abdunaim Abdurashid
12.  Sashie Sylvarre
13.  Jaja Zol
14.  Ahmad Taufik
15.  Mjkhadijah
16.  Aziera Najm
17.  Tasneem Yusmadi
18.  Fatimahazahrah Merican
19.  Nurhaslin Ealin
20.  Mohamad Farhan
21.  Muhammad Ghazali
22.  Amirul Micheal Raingers
23.  Rae Kahvneci
24.  Enchee Mohas
25.  Fareez Akmal
26.  Nurul Aimi Mohd Azham
27.  Zalina Rahman
28.  Zarith Nadia
29.  Nur Madihah
30.  Muhammad Iqbal Hakim
31.  Muhammad Firdaus
32.  Rasyidah Arshad
33.  Mohd Khairuk Anwar
34.  Abang Aji
35.  Siti Aishah Mohd Zameri
36.  Khairuddin Ali
37.  Asri Zulkifli
38.  Munsif Ali
39.  Muhd Azizi
40.  Shazlina Shahimi
41.  Nur Liyana Che Umar
42.  Mona Shazwani
43.  Faridzul Asyraf Mat Arifin
44.  Azlini Mustofa
45.  Naim Wahab
46.  Adleena Hanis
47.  Ahmad Syafiq Abd Lateb
48.  Hurul Ummi Abdullah
49.  Khaerul Bariyyah
50.  Normaszarina GuRlz
51.  Muhammad Helmi Zulkifli
52.  Norziatul Husna Ridzuan
53.  Ainur Roshamizan
54.  Nurdini Zaini
55.  Ahli Nujum Najib
56.  Hilman Norman
57.  Athiqallah Hamzah
58.  Ahn Dee
59.  Sritaran Mahalingam
60.  Mas Afzal Masarudin
61.  Aziz Selamat
62.  Ruzaini Shahrom
63.  Hafyz Kun
64.  Syadia Adila
65.  Munawwar Abdul Rahman
66.  Mohd Hairul Adhan Ruzan
67.  Shawani Dahari
68.  Saravanan Mahalingam
69.  Farah Liana Mohd Ramdzan
70.  Fakhrul Nizam
71.  Faizol Fadzil
72.  Azfar Shahar
73.  Mohammad Faezuddin Shamsualharis
74.  Ahmad Shuib
75.  Ammar Ehsan
76.  Nur Shazana Tukirin
77.  Nurul Izzati Mohd Fuad
78.   Kamal Haziq
79.   Saidatul Syuhada
80.  Afif
81.  Ejump
82.  Mohd Fahmi Ellias
83.  Ieda nice
84.  Sya Comey Torre
85.  Mohd Azim
86.  Sarimi Sabdin
87.  Umi Rubiah
88.  Khadijah Khairi
89.  Ahmad Tarmizi
90.  D'one Khairul Afif
91.  Latifah
92.  Mat joe
93.  Scarplexis khai
94.  Khairun Sofea
95.  Zawani Nazri
96.  Syamimi Md Zaini
97.  Farhana Yusof
98.  Hanif Salleh
99.  Hanisah Izzati
100.   Nurul Sakinah Mazlan 
101.  Atiqah sabri
102. Adam
103. Aerina Fazlin Arjunaidi




Jadi korang semua boleh tau berapa banyak aku kene dermakan pada tabung masjid :)

Wassalam


10 comments:

~CaHaYa @gaMAkU~ said...

wow..byknye!!

Eliyana Saliha Elias said...

tmbh lg 20pence

selamat hari lahir, moga panjang umur dalam iman....

Kejernihanku said...

Ala..kak..dah byaar dah..akak baru nak wish..tarikh dah tutup..maap ye..timecih ye.. :)

Saravanan said...

bgus tul abg ipar ni...hehehe..

tc slalu...

Kejernihanku said...

sarna..name ko pun ade tau..hehe..balik nnti belanja aku..huhu..

Saravanan said...

hehehe.. leh je untk abg ipar ak ni.. :p
ble nk balik lg?

Kejernihanku said...

sengal punye sarna..sape nak jadi abg ipa ko..

Saravanan said...

hehehe... xtau lg ke.. hehehe..
tnya la mimi.. :p

nadia said...

NADIAWISH GAK..XDE POWN DLM SENARAI..HEEE

Kejernihanku said...

sorry la nadia ye..asopi lupe la tu..takpe semoga Allah berikan ganjaran buat nadia sbb wish asopi..semoga istiqamah ye..insyAllah khair.. :)